Responsabilitate, Eficienţă, Integritate

NOILE CODURI

Sunteti aici: Sectiuni > Comunicate > Comunicate septembrie 2008 > 2 septembrie 2008

Ministerul justitiei
M I N I S T E R U L   J U S T I Ţ I E I
DEPARTAMENTUL DE COMUNICARE

2 septembrie 2008

Comunicat de presă 

 
România, prin Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, Buletinul Procedurilor de Insolvenţă, a fost invitată să participe în perioada 23.06.2008 – 25.06.2008 la Adunarea generală a membrilor şi conferinţa International Association of Insolvency Regulators (IAIR) 2008, organizată la  Sankt Petersburg, Federatia Rusă.
 
În cadrul acestui eveniment, ONRC a participat în calitate de observator, statut premergător celui de membru al asociaţiei. Statutul de observator a fost obţinut ca urmare a participărilor la workshop-urile organizate în ultimii ani.
 
„Zilele trecute am fost anunţaţi că Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), în urma eforturilor depuse a reusit să devină membru cu drepturi depline al IAIR. Aceasta reprezintă o recunoaştere a calităţii serviciilor oferite, dar şi a profesionalismului echipei ONRC” a declarat Bogdan Gaurean, director general adj.
 
Despre IAIR şi insolvenţă
IAIR (International Association of Insolvency Regulators) este o organizaţie internaţională care activează în domeniul insolvenţei şi are drept membri entităţile publice cu rol în desfăşurarea procedurilor de insolvenţă;
IAIR organizează anual workshop-uri şi conferinţe în cadrul cărora se dezbat teme de actualitate legislativă în domeniul insolvenţei, potrivit reglementărilor interne ale statelor participante şi normelor internaţionale, colaborează cu organisme internaţionale – Banca Mondială, UNCITRAL - United Nations Commission on International Trade Law, în elaborarea de studii în domeniu, elaborează de asemenea materiale proprii de interes general privind tendinţele existente în reglementările internaţionale.
 
Buletinul procedurilor de insolventa reprezinta publicatia editata de Oficiul National al Registrului Comertului, care are drept scop publicarea citatiilor, convocarilor, notificarilor, comunicarilor, hotărârilor judecătoreşti şi a altor acte de procedură emise  de instantele judecatoresti, administratorul judiciar/lichidator după deschiderea procedurii de insolvenţă prevazute de Legea 85/2006.

 

                                                            Departamentul Comunicare al Ministerului Justiţiei

Tipăreşte