Responsabilitate, Eficienţă, Integritate

NOILE CODURI

Sunteti aici: Sectiuni > Comunicate > Comunicate 2014 > Comunicate 2015 > Comunicate octombrie 2015 > 5 noiembrie 2015
Ministerul justitiei
 
 MINISTERUL JUSTIŢIEI
5 noiembrie 2015

Comunicat de presă referitor la seminarul informativ EUROJUST
 


La data de 5 noiembrie 2015, a avut loc la București, seminarul informativ cu privire la Unitatea de Cooperare Judiciară a Uniunii Europene (EUROJUST). Propunerea organizării acestei acţiuni a venit din partea Biroului Național Român iar organizarea a beneficiat de sprijinul EUROJUST.

Seminarul  a avut ca obiectiv general promovarea rolului și atribuţiilor EUROJUST în contextul cooperării transnaţionale,  fiind invitaţi  80 de participanți – procurori, judecători și  ofițeri de poliție,  şi a contribuit nu numai la o mai bună cunoaştere a potenţialului şi rezultatelor EUROJUST, dar şi la identificarea şi cuantificarea beneficiilor pe care Unitatea de Cooperare Judiciară a Uniunii Europene le poate aduce în exercitarea funcţiilor judiciare atribuite, potrivit legii naţionale, procurorilor și judecătorilor.

Reprezentanții Biroului Național Român la EUROJUST și alți trei membri ai Colegiului EUROJUST din Austria, Spania şi Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord au  avut prezentări privind rolul și atribuțiile EUROJUST, precum şi cazuri practice soluționate cu sprijinul EUROJUST.

Tipăreşte